ELCYKLAR

Världens roligaste elcyklar

Vi säljer cyklar från två av marknadens mest framstående leverantörer som ligger i framkant när det gäller kvalitet och genomtänkt funktion. Winora-cyklarna är för dig som vill ha en praktisk cykel i stan att pendla med. Haibike är en av världens största och bästa leverantör av elcyklar och har ett brett utbud av roliga och innovativa eBikes.

  VAD ÄR EN ELCYKEL?

  Vad säger lagen?

  En cykel med tramp- eller vevanordning och elassistans räknas som cykel om den är konstruerad på följande sätt:

  • Elmotorn kopplas in när trycket på tramporna ökar, till exempel för att göra det lättare att trampa i uppförsbackar och i stark motvind.
  • Motorn får endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge något krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim
  • Motorns kontinuerliga märkeffekt får vara högst 250 watt.

   

  Om en cykel med elassistans avviker från dessa krav kommer fordonet inte längre anses vara cykel, utan kommer troligen anses vara en moped med andra krav och förutsättningar för att få brukas i trafik.

  Källa: Transportstyrelsen

   

  Hur långt kommer jag på en laddning?

  Du väljer själv hur långt du kan komma på en laddning. Systemet drar mer ström om du håller en hög snittfart, har tung last eller cyklar i långa uppförsbackar. Du kommer i de fallen inte lika långt på en laddning.

  Du kan dessutom alltid använda cykeln som en vanlig cykel utan att använda elassistansen, både vid ett fullt eller tomt batteri.

   ÖPPETTIDER

   Måndag-fredag 07.30-17.00

    

   KONTAKT

   Telefon: 016-51 03 60

    

   HITTA TILL OSS

   Vi finns i GJ Bil's lokaler på Mått Johanssons väg 24 i Eskilstuna